FRIGO - FRIGO PAK GIDA

Son (18:10)
7,22
%-2,17
(-0,16)
Hacim
₺52.497.782,95
Günlük Aralık
7,22 - 7,41
52 Haftalık Aralık
5,99 - 8,99

Şirket Bilgileri

Şirket Adı FRİGO-PAK GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Genel Müdür -
Kuruluş Tarihi 14.02.1984
Halka Arz Tarihi 06.04.1995
İlk İşlem Tarihi 25.04.1995

İştirakler

İştirak Oran
FRİGOPAK TARIM ÜRÜNLERİ PAZ.SAN.VE TİC.A.Ş. %99,92
KAJA NATURAL FOODS GIDA VE ÜRÜN PAZARLAMA SANAYİ A.Ş. %50,00

Yönetim Kurulu

İsim Görev
MERKO GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Yönetim Kurulu Başkanı
AG GİRİŞİM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili
HÜSNÜ HAKAN GÜNER Yönetim Kurulu Üyesi
HÜSEYİN GÜNHAN KAYIR Yönetim Kurulu Üyesi
MERVE UÇAR Yönetim Kurulu Üyesi

Hissedarlar

Hissedar Hisse Oranı Oy Hakkı Oranı
AG GİRİŞİM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ %13,60 %13,60
MERKO GIDA SAN VE TİC A Ş %10,73 %10,73
DİĞER %75,67 %75,67
TOPLAM %100,00 %100,00

Kuruluş tarihi nedir ve hangi amaçla faaliyete başladı?

1984 yılında kurularak gıda sektöründe kaliteli, sağlıklı ve güvenilir ürünleri tüketicilere ulaştırma hedefiyle faaliyete geçti. İlk günden itibaren üreticiye ve tüketiciye verdiği önemle sektörde fark yarattı.

Üretim tesisleri nerede bulunuyor?

Bursa İnegöl’de 30.000 metrekare arsa üzerine kurulu, 27.000 metrekare kapalı alana sahip modern bir üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Tesis son teknolojiyle donatılmış tam otomatik hatlardan oluşuyor.

Hangi ürün gruplarında üretim yapılıyor?

Meyve suları, dondurulmuş meyve-sebzeler, gazlı ve gazsız içecekler ile konserve ürünleri üretim yelpazesinde yer alıyor. Her bir ürün grubu yüksek kalite standartlarıyla hazırlanıyor.

Yıllık üretim kapasitesi ne kadar?

Yıllık 42.300 ton meyve ve sebze işleme kapasitesine sahip. Mandalina, greyfurt, vişne, çilek gibi birçok ürünü farklı formatlarda işlemektedir.

Hangi pazarlara ihracat yapılıyor?

Beş kıtada 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Başta Almanya, Fransa ve İngiltere olmak üzere Japonya, ABD ve Güney Kore gibi birçok ülkeye özel markalı üretim sunuluyor.

Private label üretim modeli nasıl işliyor?

İhracatın büyük kısmı özel markalı ürünler olarak yapılıyor. Bu sistemde siparişler önceden alınarak kontratlara bağlanıyor ve üretim zinciri güvence altına alınıyor.

İçecek ürünleri nasıl hazırlanıyor?

Meyve suları, %100 saf ve katkısız şekilde, cam şişelerde sıcak dolum yöntemiyle hazırlanıyor. Reverse Osmosis yöntemiyle filtrelenmiş su kullanılarak hijyenik dolum sağlanıyor.

Meyve suyu çeşitliliği ne durumda?

Portakal, mandalina, elma, vişne, nar, ananas, kara üzüm, karışık vitaminli ve domates gibi çok sayıda saf meyve suyu ve nektar üretiliyor. Her biri doğal içerikli ve besin değeri açısından zengin formüllere sahip.

Dondurulmuş ürün gruplarında hangi çeşitler mevcut?

Çilek, vişne, frambuaz, böğürtlen, greyfurt, mandalina, nar, incir, erik ve çeşitli biber türleri dondurulmuş şekilde sunuluyor. Her ürün, talebe göre farklı boyut ve formatlarda işlenip paketlenebiliyor.

Üretim süreçlerinde hangi kalite belgeleri bulunuyor?

BRC (AA+), IFS (Higher Level), ISO 9001, ISO 22000 HACCP, ISO 14001, Helal, Kosher, FDA gibi pek çok uluslararası geçerli sertifikaya sahip. Ayrıca Sedex ve BSCI gibi sosyal uygunluk belgeleri de mevcut.

Gıda güvenliği uygulamaları ne seviyede?

İyi Üretim Uygulamaları (GMP) standartlarına uygun üretim gerçekleştiriliyor. Çalışan kıyafetlerinden sosyal alanlara kadar tüm detaylar hijyen protokollerine göre düzenleniyor.

Üretici ile nasıl bir ilişki kuruluyor?

Güvenilir ve garantili anlaşmalarla çalışılan üreticilerden tedarik sağlanıyor. Böylece ülke tarımına doğrudan katkı verilirken, sürdürülebilir üretim desteklenmiş oluyor.

Çalışan profili nasıl şekilleniyor?

1000’in üzerinde çalışanın %80’i kadınlardan oluşuyor. Kadın istihdamını destekleyen yapısıyla örnek gösterilen bir işveren konumunda.

Çalışma koşulları hangi standartlara dayanıyor?

Türk Standartları Enstitüsü ve Çalışma Bakanlığı’nın belirlediği tüm işyeri kriterlerine uygunluk sağlanıyor. İş güvenliği, sağlık ve ergonomi koşulları ön planda tutuluyor.

Atık yönetimi nasıl sağlanıyor?

Ham madde atıklarının %95’i bio-enerji tesislerinde elektrik enerjisine ve doğal gübreye dönüştürülüyor. Geri dönüşümle çevreye duyarlı üretim zinciri destekleniyor.

Diğer atık türleri nasıl yönetiliyor?

Metal, cam ve kağıt atıkları düzenli olarak ayrıştırılarak ilgili geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Böylece sıfır atık yaklaşımıyla üretim gerçekleştiriliyor.

Konserve ürünlerinde hangi sebze çeşitleri bulunuyor?

Közlenmiş biber, kırmızı ve yeşil biber, patlıcan, meksika fasulyesi gibi çeşitler farklı kesim ve dolum yöntemleriyle hazırlanıyor. Konserveler teneke kutu veya cam kavanozlarda sunuluyor.

Meyve konservelerinde hangi ürünler var?

Dilimlenmiş mandalina, greyfurt, portakal, vişne, kiraz, nar, çilek ve erik gibi meyveler konserve şeklinde hazırlanıyor. Her biri orijinal tadını koruyacak şekilde işlenip paketleniyor.

Ambalajlama seçenekleri ne kadar esnek?

314 ml’den 4250 ml’ye kadar farklı teneke kutu ve cam kavanoz boyutlarıyla ambalajlama yapılıyor. Etiket ve ebat seçenekleri tamamen müşteri isteğine göre şekillenebiliyor.

Meyve kalitesi nasıl güvence altına alınıyor?

İmalatta kullanılan meyveler doğrudan anlaşmalı bahçelerden tedarik ediliyor. Tüm ürünler kalite denetiminden geçirilerek işlenmeye alınıyor.

Vişne konservesi nasıl hazırlanıyor?

Mevsiminde toplanan vişneler, şuruplu ya da şurupsuz, çekirdekli veya çekirdeksiz olarak konserveleniyor. Uzun raf ömrü ve aromatik tadı sayesinde pasta yapımında sıkça kullanılıyor.

Kırmızı greyfurt ve karışık greyfurt dilimleri nasıl sunuluyor?

Beyaz, pembe ve kırmızı greyfurtlar ayrı ayrı veya birlikte salata konservesi olarak hazırlanabiliyor. Özel lezzet kombinasyonları sunan bu ürünler ithalat pazarlarında yüksek talep görüyor.

Dondurulmuş çilek üretiminde hangi çeşitler kullanılıyor?

Tioga ve Camorosa cinsi çilekler tercih ediliyor. Müşteri talebine göre saplı ya da sapsız, farklı boyutlarda işleniyor.

Domates suyu ürününün özellikleri neler?

Domates konsantresi, su ve tuzla %100 saf olarak hazırlanıyor. Likopen ve C vitamini açısından zengin içeriğiyle yemek yapımında da kullanılabiliyor.

Portakal kabuğu ürünü hangi sektörlerde kullanılıyor?

Küp şeklinde doğranarak dondurulan portakal kabukları, özellikle pastane ve catering sektöründe tercih ediliyor. Tatlı yapımında dekoratif ve aromatik katkı sağlıyor.

İhracatta hangi bölgelere yoğunlaşılmış durumda?

Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Okyanusya kıtalarında 30 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Almanya, Japonya, Çin, İngiltere ve Kanada gibi pazarlarda güçlü bir konuma sahip.

Greyfurt suyu nasıl hazırlanıyor?

Doğrudan kırmızı greyfurtların sıkılmasıyla elde edilen ürün, düşük kalori ve yüksek C vitamini içeriğine sahiptir. Sindirim sistemine destek olan doğal bir antioksidan kaynağıdır.

Sunpride markasının özellikleri neler?

%100 saf içerikli meyve suları, düşük asit oranı ve doğal aromasıyla öne çıkıyor. Tüm ürünler Sunpride güvencesiyle cam şişelerde sunuluyor.

REKLAMI KAPAT X