Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş.
Halka Arz Detayı
Halka Arz Edilecek Paylar
Sermaye Artırımı : 37.530.000 Lot
Ortak Satışı : 18.765.000 Lot (Kalyon Teknoloji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.)
Tahsisat Grupları
[●] TL nominal değerdeki (%[●]) kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,
[●] TL nominal değerdeki (%[●]) kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.
Elde Edilecek Fonun Kullanım Yeri
Halka arzdan elde edilecek gelirin;
%45 ila 55'i GES (Güneş Enerjisi Santrali), Hücre/Teknoloji iyileştirme yatırımlarında,
%45 ila 55'i İşletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanılacaktır.
Fiyat İstikrarı
Payların işlem görmeye başlamasından itibaren [●] gün boyunca brüt halka arz gelirinin %[●] kadarlık tutar ile fiyat istikrarı işlemi planlanmaktadır.
Taahhütler
1 Yıl İhraççı, 1 Yıl Ortaklar
Halka Açıklık
Halka arz sonrası çıkarılmış sermayeye oranı %13,64 olacaktır.
Şirket Bilgisi
Kalyon PV, Türkiye ve dünyada her yıl artan nüfus ile gelecek kuşakların artan enerji ihtiyacını sağlamak amacıyla kuruldu. Güneş enerjisi alanında sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı Fotovoltaik Panel Fabrikası ve Güneş Enerjisi Santrali yatırımlarına imza atan Kalyon Holding’in güneş enerjisi alanındaki ilk yatırımı olan Kalyon Fotovoltaik (PV) Güneş Teknolojileri Fabrikası (Kalyon PV) 19 Ağustos 2020 tarihinde çalışmalarına başladı.
100 bini kapalı 250 bin metrekarelik bir alanda konumlanan ve dikey entegre bir üretim sistemine sahip Kalyon PV, toplamda 4 fabrikadan ve bir Ar-Ge merkezinden oluşmaktadır. Bu özelliğiyle Çin’in dışında ilk entegre tesis olma unvanına sahiptir. Ingot, wafer, hücre ve modül fabrikalarında 2 GW (Gigawatt) kapasite ile vardiyalı olarak devamlı üretim sağlamakta olan fabrika, ürünlerini %90’in üstünde yerlilik oranıyla üretmektedir.
Tek arazi üzerinde kurulu Avrupa’nın en büyük dünyanın ise sayılı büyüklükteki santrallerinden biri olan Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali’nin panel sağlayıcısıdır.