Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.
Halka Arz Detayı
Halka Arz Edilecek Paylar
Sermaye Artırımı : 77.000.000 Lot
Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (Mesut Altan)
Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (İdris Çakır)
Tahsisat Grupları
[•] TL nominal değerdeki (%[•]) kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,
[•] TL nominal değerdeki (%[•]) kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara,
[•] TL nominal değerdeki (%[•]) kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.
Elde Edilecek Fonun Kullanım Yeri
İhraç edilecek 77.000.000 TL nominal değerli pay karşılığı elde edilecek kaynaktan halka arz maliyetleri düşüldükten sonra kalan kısmın;
%35 ila %45'inin şirket ve bağlı ortaklıklarının finansal yapısının güçlendirilmesi ve finansman maliyetinin azaltılmasında,
%25 ila %35'inin inorganik büyümenin finansmanında,
%15 ila %25'inin elektrik enerjisi üretim kapasitesi artırımında,
%5 ila %15'inin yenileme yatırımlarında kullanılmasına karar verilmiştir.
İhtiyaç duyulması halinde yukarıda ifade edilen fon kullanım kalemleri arasında geçiş yapılabilmesi kararlaştırılmıştır.
Fiyat İstikrarı
Planlanmamaktadır.
Taahhütler
1 Yıl İhraççı, 1 Yıl Ortaklar
Halka Açıklık
Halka arz sonrası çıkarılmış sermayeye oranı %20,02 olacaktır.
Şirket Bilgisi
2002 yılında kurulmuş olan Birleşim Grup, kurulduğu günden bugüne kadar hizmet verdiği mekanik ve elektrik mühendislik grubu ve inşaat sektörü gibi alanlara ek olarak 2020 yılında enerji sektörüne de yatırım yapma hedefi koymuş ve bu hedefini 2020 yılı başlarında Edikli Ges Enerji A.Ş.‘yi (Niğde Edikli 15,23 Mw) satın alarak hayata gerçekleştirmiştir. Devamında Uluder Elektirk A.Ş.’yi (Kahramanmaraş, Elbistan 15,82 Mw) kurmuş ve son olarak da 2021 yılı sonlarında Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş.’yi (Bitlis, Adilcevaz 24,2 Mw) bünyesine katmış ve toplam kurulu gücü 55 Mw olan 3 adet ‘’lisanslı güneş enerji santralinin’’ (GES) sahibi olmuştur.
Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. ülkemiz enerji ihtiyacının ithal kömür ve doğal gaz gibi yurt dışından tedarik edilen ve bu nedenle cari döviz açığına sebep olan ithal hammadde girdisini minimize etmek üzere yola çıkmış olup, dünyanın önde gelen güneş enerjisi alanlarından birisi olan ülkemizde öncelikle güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapmayı amaçlamaktadır.