
BIGEN - Birleşim Grup Enerji Yatırımları A.Ş.
Halka Arz Detayı
Halka Arz Edilecek Paylar
Sermaye Artırımı : 77.000.000 Lot
Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (Mesut Altan)
Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (İdris Çakır)
Elde Edilecek Fonun Kullanım Yeri
Halka arzdan elde edilecek gelirin;
%35-45'inin şirket ve bağlı ortaklıklarının finansal yapısının güçlendirilmesi ve finansman maliyetinin azaltılmasında,
%20-25'inin İnorganik büyümenin finansmanında,
%15-25'inin elektrik enerjisi üretim kapasitesi artırımında,
%5-15'inin yenileme yatırımalarında,
%5-15'inin işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanılması planlanmaktadır.
Tahsisat Grupları
%50'si Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,
%40'ı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara,
%10'u Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.
Taahhütler
Şirket 1 yıl boyunca sermaye artırımı yapmayacak.
Şirket ortakları 1 yıl süreyle pay satışı gerçekleştirmeyecek.
Fiyat istikrarı planlanmamaktadır.
Halka Açıklık
Halka arz sonrası halka açıklık oranı %20,02 olacaktır.
Katılım Endeksine Uygunluğu
Şirket esas sözleşmesinde yer alan faaliyetler arasında Katılım Finans İlkeleri'ne uygun olmayan faaliyetler bulunmaktadır. Bu kapsamda şirket payları Katılım Endeksi içerisinde işlem görmeyecektir.
BIGEN Kaç Lot Verdi?
Birleşim Grup Enerji halka arzına 188 bin 452 kişi katılırken katılımcılara azami 245 lot pay dağıtımı gerçekleştirildi.
İlk İşlem Tarihi
Paylar 5 Şubat 2025 tarihi itibarıyla borsada işlem görmeye başlayacaktır.
Şirket Bilgisi
Birleşim Grup, 1978’de kurularak elektrik taahhüt sektöründe faaliyet gösteren Erde ve 2002’de kurulup mekanik tesisat projelerine hayat veren Birleşim Mühendislik şirketlerinin, 2014 yılında güçlerini tek çatı altında birleştirdiği grup şirketidir. Birleşim Grup, hastane, endüstriyel tesis, lojistik depolama, AVM, otel, konut, ofis ve rezidans gibi farklı kullanım alanlarına hizmet eden yapıların elektromekanik taahhüt işlerini deneyimli teknik kadrosu ile başarıyla üstlenmektedir.
2002 yılında Birleşim Grup bünyesinde kurulan Birleşim İnşaat, konut, endüstriyel tesis ve iş merkezi gibi yapıların inşaat, tadilat ve renovasyon işlerini üstlenmektedir.
Faaliyet gösterdiği mekanik ve elektrik mühendislik grubu ve inşaat alanlarına bir yenisini ekleme vizyonuyla 2020 yılında Birleşim Yeşil Enerji’yi kurmuştur. Yenilenebilir enerji alanında hizmet veren Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.- BYE çatısı altına, sırasıyla tümü lisanslı olan Edikli GES, Uluder GES ve Gülbahar GES santrallerini satın alarak grup şirketlerine dâhil etmiştir. 2023 yılında rüzgar enerjisi alanında Menekşe RES yatırımını gerçekleştirirken aynı yıl enerji grubu bünyesine ZEN Enerji’yi katarak Burdur, Eskişehir, Kırıkkale, Kütahya, Isparta ve Uşak’ta toplam 48 MWp kurulu gücündeki güneş enerjisi santrallerini devreye almıştır.
Birleşim Yeşil Enerji projesiyle, yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapmayı ve böylece hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de önlediği karbon emisyonu ile çevreye ve doğaya sahip çıkma kararlılığını göstermektedir.
2023 itibarıyla grup bünyesine Birleşim Mühendislik bağlı ortaklığı olarak Santral Enerji de eklenmiş, yenilikçi ve modern güneş enerjisi hizmetleri genişletilmiştir.